Filio by Angel's point of view...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Filio Terzi - Giftaki, live on "8 ditika" stage

Το Γυφτάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου, γραμμένο για τον δίσκο “Μαμά γερνάω” της Τάνιας Τσανακλίδου το 1988. Ένα τραγούδι που με συντροφεύει απ’ την προεφηβική μου ηλικία… Και συνεχώς μου τριβελίζει το νου… Στις φετινές συναυλίες μας με τον G, (τον maestro μου, George Liristis) αποφασίσαμε να το “πειράξουμε”. Εδώ το βλέπετε, απ’ τη συναυλία μας στη μουσική σκηνή “8 δυτικά”, τον Δεκέμβριο του 2009.

“Κι εσύ μια μέρα που δεν με είδες
και τί θα γίνει και που με είδες
ζωή δεν λέγεται”

Κάθε φορά που το τραγουδάω στη σκηνή, ανακαλύπτω νέες εικόνες, που μου δημιουργούν πρωτόγνωρα συναισθήματα και έναν πόνο… Σαν να λέω τα λόγια για πρώτη φορά. Κάθε φορά που το μεταφέρω στον κόσμο, νιώθω κομμένες ανάσες να με ακολουθούν σε κάθε μου ήχο.
Καλή σας ακρόαση – θέαση,
φιλιά, Φιλιώ.

2 σχόλια:

George Liristis είπε...

Όπως ξέρεις καλή μου τον Κραουνάκη δεν τον πήγαινα καθόλου μέχρι που σε γνώρισα..!!!
Μπορώ επίσης να πω στον κόσμο πως δεν μου αρέσουν πολλά τραγούδια του ..

Το Γυφτάκι ΟΜΩΣ το γνώρισα μέσα από σένα όταν μου το πρωτοέβαλες στο youtube να το δω...Τότε συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι πάρα πολύ δυνατό και μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατό μέσα από την ερμηνεία σου και τα πειράγματα μας στο μουσικό του στιλ...

Τελικά έγινε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Το απογείωσες το άσμα τόσο πολύ που απλά φεύγω και εγώ μαζί σου όταν σε ακούω να το τραγουδάς!!!

Όσα μπράβο και να σου πω....είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτό που δίνεις επί σκηνής όχι μόνο στο Γυφτάκι αλλά σε όλαααα!!!!!!!!!!!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Μεγάλη ένταση βγάζεις και καταπληκτική θεατρικότητα.
Κλαπ Κλαπ Κλαπ :)
Η ποιότητα του Βίντεο βέβαια σε αδικεί αλλά δεν πειράζει, του δίνει έναν τόνο παλιάς ασπρόμαυρης ταινίας. Πολύ καλή, εύγε!